Kuroba

Go to content

Main menu:

Op het einde van 2012 kwam Bie Maes, een zeer gedreven wijkbewoner van Battel, aankloppen bij de wijkraad om een kunstproject op te starten. Omdat het een basistaak is van de wijkraad om het sociaal-culturele netwerk in de wijk voortdurend te stimuleren werd het voorstel dan ook unaniem aanvaard en werden er enkel leden van de wijkraad bereid gevonden om mee in het project te stappen.

Snel bleek dat het project meer vereiste dan een beetje vergaderen en kunstenaars contacteren en werd v.z.w. KUROBA opgericht. Deze naam omvat een directe verwijzing naar de regio:

Kunst Rond Battel

Het is de bedoeling om tweejaarlijks een prachtige wandel- fiets of autoroute in elkaar te knutselen die U kan laten kennismaken met verschillende kunstenaars in beeldende kunst. De route leidt U vanuit hartje Battel naar een wijde regio in de omgeving.

De artiesten ontvangen U in hun atelier of op een locatie langsheen de route waar U kan kennismaken met vele vormen van de beeldende kunst: aquarellen, olieverfschilderijen op doek, keramiek, beeldhouwwerken in arduin of marmer, sculpteren en carven van hout en nog andere vormen van beeldende kunsten.

De medewerkers van Kuroba gingen opnieuw op zoek naar sponsors om de derde 'kunstroute' financieel rond te krijgen. Er moet immers telkenmale opnieuw een stevig budget gevonden worden om de route zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook de stad Mechelen zorgde andermaal voor een belangrijke financiële steun om een geslaagde start van BIBEO 2017 mogelijk te maken.

Nieuw voor de editie 2017:  start in de kerk van Battel en bezoekers kunnen uitleg krijgen over de geschiedenis ervan. Voor het eerst zullen in de kerk 10 kunstenaars hun werken tentoonstellen. Vanaf de kerk kan men de andere kunstenaars bezoeken in hun atelier aan de hand van een gratis plan. Zaterdag 27 mei gans de dag vanaf 11u zal Leo Beterams/ARBOLEO aan een houtsculptuur werken met zijn kettingzaag op locatie nr 6 op zijn terrein langs de Zenne.

 
 
Back to content | Back to main menu