Kuroba

Go to content

Main menu:

Op het einde van 2012 kwam Bie Maes, een zeer gedreven wijkbewoner van Battel, aankloppen bij de wijkraad om een kunstproject op te starten. Omdat het een basistaak is van de wijkraad om het sociaal-culturele netwerk in de wijk voortdurend te stimuleren werd het voorstel dan ook unaniem aanvaard en werden er enkel leden van de wijkraad bereid gevonden om mee in het project te stappen.

Snel bleek dat het project meer vereiste dan een beetje vergaderen en kunstenaars contacteren en werd v.z.w. KUROBA opgericht. Deze naam omvat een directe verwijzing naar de regio:

Kunst Rond Battel

Het resultaat: sedert 2013 bestaat er in Battel en omgeving een tweejaarlijkse kunstroute die zowel wandelend, fietsend of autorijdend kan bezocht worden en die u laat kennismaken met verschillende kunstenaars. Zij ontvangen u in hun atelier of op een locatie langsheen de route waar u kan kennismaken met vele vormen van de beeldende kunst.

Ondertussen zijn de medewerkers van Kuroba bezig de 4de editie van de kunstroute 2019 voor te bereiden. Zoeken naar sponsors om alles financieel rond te krijgen is een belangrijk onderdeel van de taak. Er moet immers telkens opnieuw een stevig budget gevonden worden om de route zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook de stad Mechelen zorgde andermaal voor een belangrijke financiële steun om BIBEO 2019 mogelijk te maken.

We raden de bezoekers aan om de route te starten aan het vertrekpunt, de kerk van Battel, waar een tiental kunstenaars hun werken tentoonstellen. Vanaf hier kan men de andere kunstenaars bezoeken aan de hand van een routekaart die u gratis ter beschikking wordt gesteld.   


 
 
Back to content | Back to main menu