Roel Speybrouck - Kuroba

KUROBA
Kuroba
Ga naar de inhoud
Roel Speybrouck

'The peaceful path of handlettering practice'

Van prachtige notities zonder goed te weten wat er geschreven stond op de schoolbanken tot full-time zelfstandig vormgever met een passie voor typografie, kalligrafie, letteren en ‘vrij medatief tekenen’. Dat is een zeer beknopte samenvatting van mijn achtergrond, tijdsbesteding en datgene waar ik doorgaans erg blij van word.
Hoewel ik tijdens mijn studies Latijn en later Reclame (Communicatie) soms wat zoekende was naar ‘een plan’, ben ik doorheen de jaren als vormgever met een achtergrond in de wellness-sector alsmaar meer gaan genieten van ‘het proces van het creëren’ en minder gaan geloven in een soort doel of eindbestemming. Door te kalligraferen of met letters te werken, ontdek ik steeds weer de kracht van het ‘hier zijn’. Misschien is dat wel gewoon waar ontwerpen om draait?
Met inkt en papier ga ik op zoek naar de meditatieve kracht van het schrijven, het tekenen... het creëren. Ik probeer ‘vrijheid’ te stimuleren in wie mijn kunst ‘consumeert’ en terzelfder tijd mensen inzicht te geven in ‘de kracht van letters’. Waarom werkt het ene typografische ontwerp wel in een bepaalde context en het andere niet? En waarom krijg ik van het ene schrift een fijn en het andere onprettig gevoel?
Welkom op mijn ontspannende ontdekkingstocht!

Contact

Roel Speybrouck - Brand Strategic & Identity Designer
Exposeert op locatie:
Bethaniënstraat 41, 2800 Mechelen
Deze website gebruikt geen cookies die gegevens verzamelen, opslaan of delen.
Terug naar de inhoud